Om mig

Jag som skriver här heter Alexandra och kallas för Lexie. Jag är sexton år och går första året på gymnasiet. Jag bor nära Stockholm tillsammans med min familj. Min fritid ägnar jag åt att läsa, träna dans med mera, att plugga och att umgås med nära och kära. På senare tid har jag även blivit intresserad av matlagning och bakningen, och då gör jag allt ägg- och glutenfritt. Och såklart läser jag!

Läsning tar upp stora delar av mitt liv och det är något jag
verkligen älskar. Jag drar mig inte för att fly in i böckernas fantastiska värld och det är nog där jag oftast befinner mig. Så fort jag får tid över läser jag, men oftast får jag ta mig tid. 

Jag läser mest ungdomsböcker, men har inte riktigt några favoritgenrer. Dystopier gillar jag, men ibland får man nog av de dystra världarna. Då behövs lite contemporary och romance för att ljusa upp det hela. Så jag läser helt enkelt lite av varje. Fantasy kan bli lite för segt för min smak, men hittar jag rätt bok så! 

Hungerspelen av Suzanne Collins är helt klart min favoritserie. Den går aldrig ur tiden och är så unik och älskvärd och karaktärerna är helt fantastiska. Katniss, alltså. Och kärleken som sakta kommer fram och den gryende revolutionen som startar med ett tecken och några bär. Genialt! 


Ni hittar mig här på bloggen, på Goodreads (Url: https://www.goodreads.com/Lexie_Tusensidor), på mail (lexie.tusensidor@gmail.com) och på Barnens bibliotek (Lexie). På sistnämnda är jag dock inte särskilt aktiv...